English | French | Spanish | Deutch
0363-401419 / 0742 984 664 aripidecopil@gmail.com

Copilul de Azi

Televizorul si calculatorul in viata copilului

image010Televizorul si computerul sunt doua mass-media la care copii au acces de la cele mai fragede varste.
Una dintre cauzele violentei la nivel juvenil o reprezinta promovarea unor modele nocive de comportament. Copiii, de la cele mai fragede varste, intra in contact cu informatii, modele si experiente care stimuleaza violenta si agresivitatea, atat de ordin fizic, cat si verbal.

Televizorul si internetul au efecte devastatoare asupra sanatatii fizice si psihice. Ecranul calculatorului strica mintea, ii inhiba dezvoltarea, impiedica gandirea libera, slabeste creativitatea si distruge retele neuronale, streseaza si oboseste pana la epizare.
Impactul televizorului si a calculatorului asupra vietii si dezvoltarii copiilor nostri depinde de mai  multi factorii: cat de mult timp petrec in fata acestora, varsta si personalitatea lor, daca vizioneaza programul de la televizor sau se joaca la calculator singur sau impreuna cu un adult, daca unul dintre parinti a discutat cu el despre ceea ce vede la televizor sau despre pericolele la care se expune utilizand internetul.  image011

Ajută-ţi copilul să descopere şi să cunoască lumea prin cuvintele tale, prin culorile jucăriilor şi cărţilor, prin gusturi şi mirosuri naturale, prin iubirea ta. Aşadar, vorbeşte-i, permite-i să-ţi audă vocea cât mai des posibil, să o recunoască, jucaţi-vă împreună, dăruieşte-i momente de bucurie şi de iubire.