English | French | Spanish | Deutch
0363-401419 / 0742 984 664 aripidecopil@gmail.com

Activitati 2015

Deschide-ti inima

 

VEDETE pentru o zi…!

Străbat câte trei kilometri pe zi pentru a ajunge la şcoală, unii dintre ei locuiesc în rulote, situaţia lor materială este la limita suportabilului şi, cu toate că şcoala a început de două luni – nu au nici măcar creioane. Învăţătoarea le-a cumpărat din banii săi, iar caietele de zi cu zi au fost de asemenea xeroxate…
Îşi duc existenţa în condiţii greu de imaginat, se luptă în fiecare zi cu sărăcia şi cu greutăţile, nu au rechizite pentru şcoală, învăţătoarea lor le-a cumpărat creioane pentru a începe şcoala cum se cuvine şi le-a xeroxat caietele în care să scrie – unii sunt orfani, alţii nu şi-au văzut de luni de zile părinţii plecaţi în străinătate…

Dar astăzi, pentru câteva ore, s-au simţit la Bistriţa ca nişte mici vedete. În cinstea lor şi pentru ei, în sala de festivităţi de la Casa Armatei a avut loc un spectacol caritabil emoţionant.

O parte dintre copiii provenind din familii cu situaţii precare din Bungard şi Sângeorzul Nou au fost invitaţi azi la Bistriţa să asiste la un spectacol organizat de Asociaţia Aripi de copil – în care au evoluat dansatorii ansamblului „Doiniţa” de la Casa Armatei, elevii de la Palatul Copiilor care au recitat poezii şi au jucat o piesă de teatru, dansatorii de la Floris, Patricia Adam şi Maia Burdea care au adus pe scenă scurte secvenţe de gimnastică ritmică, Cosmina Cucură care a susţinut un scurt recital de muzică folclorică, Andrei Irini care a prezentat un excelent moment de dans contemporan şi dansatorii de la ReBorn care au încheiat minunat o seară de vis.

Evenimentul a debutat cu un tulburător moment coregrafic – Dansul Îngeraşilor – îndelung aplaudat la scenă deschisă de zecile de spectatori care au umplut până la refuz sala de festivităţi.

„Aproape toate şcolile din Bistriţa s-au mobilizat impresionant şi au trimis aproape 500 de lucrări – poezii, compuneri sau desene – pe care le-am expus aici şi care au fost licitate de părinţi în această seară, fiecare donând cât a putut pentru copiii din Bungard şi Sângeorzul Nou. Cele mai frumoase lucrări vor fi expuse la Sinagogă, pentru câteva zile şi vor fi chiar premiate cu ajutorul sponsorilor noştri. Este vorba de ajutarea celor 303 copii care învaţă la Şcoala Gimnazială din Sângeorzul Nou. 80% dintre ei nu au deloc rechizite pentru şcoală…” a explicat pentru Bistriţeanul.ro Ionela Olari, preşedintele Asociaţiei Aripi de Copil – iniţiatoarea şi organizatoarea acestei campanii.

„Poate există printre ei copii care au diverse talente ascunse, poate sunt dăruiţi cu har şi aptitudini, dar dacă nu-şi permit nici măcar un creion, cum să le pună în practică…?” a explicat şi Cornelia Danciu, membru al Asociaţiei Aripi de Copil Bistriţa, adăugând că asociaţia îşi doreşte să se implice şi să-i sprijine pe aceşti copii să-şi împlinească şi visele sau aptitudinile artistice.

 

 

 

 

Ansamblul Doiniţa de la Casa Armatei, în spectacolul caritabil organizat de Asociaţia “Aripi de Copil” Bistriţa from Tv.Bistriteanul.ro on Vimeo.

 

http://www.bistriteanul.ro/VEDETE_pentru_o_zi____(FOTO__VIDEO)-1446056580002.html