English | French | Spanish | Deutch
0363-401419 / 0742 984 664 aripidecopil@gmail.com

Asociația „Aripi de copil” în excursie - prin Bucovina

Asociația „Aripi de copil” în excursie – prin Bucovina

Asociația „Aripi de copil” în excursie – prin Bucovina
În perioada 3-5 iunie 2016 un număr de 65 de copii din județul Bistrița-Năsăud au sărbătorit ziua copilului bucurându-se de copilărie într-o excursie de neuitat prin Bucovina. O mare parte dintre cei aflați în grup au fost copii care nu și-ar fi permis o astfel de ieșire, datorită unor factori de care ei, copiii, nu sunt vinovați. Preocupați de problemele care fac tot mai mulți copii nefericiți, membrii Asociației „Aripi de copil” au făcut posibil ca mai mulți copii să se bucure timp de trei zile de o ieșire prin frumoasa Bucovină.
Într-o armonie deplină, copiii s-au împrietenit, au depănat povești până seara târziu, iar dimineața s-au încărcat de farmecul lumii fără nicio grijă. Au vizitat Muzeul de artă a lemnului din Câmpulung Moldovenesc, au pășit în atmosfera medievală românească prin vizitarea Mănăstirilor Voroneț și Moldovița, s-au bucurat de frumusețea ouălor încondeiate și au urcat pe Rarău, unde-au admirat Piatra Șoimului și Pietrele Doamnei. Călătoria cu Mocănița Huțulca, focul de tabără și atmosfera din autocar au fost tot atâtea momente care i-au încântat pe micuți.
Călătoria cu acești copii a fost o adevărată lecție de viață pentru toți adulții implicați în ieșire, membri ai asociației sau voluntari. Pe drumul de întoarcere, unii copii au făcut mărturii cutremurătoare. „Eu n-am mai fost niciodată într-o excursie” spune un copil, întrebat fiind dacă i-a plăcut, iar altul, cu lacrimi în ochi spune: „a fost tare fain, dar acum mie mi-e rău pentru că sunt foarte supărat. Tata a alungat-o de acasă pe mama și mâine trebuie să mă îngrijesc de fratele meu mai mic. Eu de când mă știu am fost necăjit, fiindcă tatălui meu îi place băutura”…
Asociația „Aripi de copil” cunoaște multe astfel de mărturii, iar ceea ce încearcă permanent este să aducă puțină bucurie în sufletele nevinovate ale acestor copii și să le dea o rază de speranță în mai bine.
Prof. Aurelia Hîruța